Voor zwemmen en recreëren in oppervlaktewater is namens en door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) in samenwerking met diverse stakeholders het “protocol zwemmen en recreëren in en aan oppervlaktewater” ontwikkeld.

Zie het volledige protocol voor recreanten

De Speeltuin en het sanitair zijn gesloten!

De Neswaarden is een recreatiegebied aan de rand van Gelderland en Noord-Brabant, in het dorp Aalst in de Bommelerwaard. De Neswaarden is opgeknapt en per juni 2013 toegankelijk.

De Neswaarden ligt aan de Zaaiwaard te Aalst. Een schitterend stuk natuur met strand, ligweide, sportveldjes en een grote speeltuin. Er komen in de toekomst loop- en trimpaden en een bosparcours voor mountainbikes. Het gebied is vrij toegankelijk voor iedereen, er is speciaal rekening gehouden met minder validen.

heerlijk genieten (7 juli 2013)

De Neswaarden heeft vlakbij een gezellige horeca (Eeterij ‘t Getij). Deze behoort tot Recreatiepark Het Esmeer (Topparken). U kunt hier terecht voor een ijsje, een hapje en een drankje.

De Neswaarden aan de Zaaiwaard in Aalst (GLD) biedt alles voor een ieder die op zoek is naar actie of totale ontspanning. Wij hopen u te mogen begroeten op de Neswaarden!

Bestuur en medewerkers van stichting De Neswaarden.

Dit gebied is met zorg opgezet. 
Wij zijn trots op dit gebied.
(geheel beheerd door vrijwilligers)


Helpt u mee De Neswaarden fraai te houden?

Voor extra informatie kunt u mailen naar: info@deneswaarden.nl